Anadolu Arkeolojisi ve Eski Çağ Tarihi Başlıklı Panel

07 Nis

• Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü
  • Tüm Duyurular

Üniversitemizin 10. Yıl Etkinlikleri kapsamında Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü tarafından düzenlenen “Anadolu Arkeolojisi ve Eski Çağ Tarihi” konulu panel, Kutadgu Bilig Konferans Salonu’nda 29.03.2016 tarihinde gerçekleştirildi. Panelin ilk konuşmacısı olan Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Pınar Pınarcık Anadolu’nun, taşıdığı konum itibari ile tarihin izlerini taşıdığını belirterek, “Uygarlığın beşiği denilen bu topraklar, her dönem kendinden önceki uygarlıklara ulaşmada en çok ilgi çeken ve en çok araştırma yapılan yerlerden biri olmuştur.” dedi. Panelin bir diğer konuşmacısı olan Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yasemin Yılmaz, kazı çalışmalarında görev aldığı zamanlarda elde ettikleri arkeolojik kalıntılar hakkında önemli bilgiler verdi.

Konferansın sonunda Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Akkuş tarafından, Yrd. Doç. Dr. Pınar Pınarcık ve Yrd. Doç. Dr. Yasemin Yılmaz’a teşekkür belgesi takdim edildi.