Batı Anadolu Prehistorik ve Protohistorik Dönem Arkeolojisi Başlıklı Panel

07 Nis

• Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü
  • Tüm Duyurular

Üniversitemizin 10. Yıl etkinlikleri kapsamında Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü tarafından düzenlenen “Batı Anadolu Prehistorik ve Protohistorik Dönem Arkeolojisi” başlıklı panel 01.04.2016 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Fakültemiz Kutadgu Bilig Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğin ilk konuşmasını Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kadriye Özçelik yapmıştır. İnsanlık tarihinin çok uzak geçmişine dair örnekler veren Özçelik, o dönemde yaşayan insanların sanat eserlerini nasıl oluşturduklarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Panel, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Deniz Sarı’nın İlk Tunç Çağında Batı Anadolu Arkeolojisi konulu sunumuyla devam etti. Bölgenin coğrafyası ve kültürü ile ilgili olarak 1940’tan beri ciddi çalışmalar olduğunu aktaran Yrd. Doç. Dr. Deniz Sarı, bu bölgelerde yapılan araştırmalar hakkındaki bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı. Panelin üçüncü ve son konuşmacısı olan Çukurova Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatma Şahin, “Çukurova Bölgesinde Yeni Bir Kazı: Tepebağ Höyük” konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Konferansın sonunda Dekanımız Prof. Dr. Metin Akkuş tarafından davetli konuşmacılara teşekkür belgesi takdim edildi.